Чи достатньо NVIDIA H100 для live-інференсу?

Una sezione dove scoprire "chi è chi"! Non potrete accedere a tutte le funzioni del Forum, se prima non vi presenterete (per evitare Spam) Non è richiesta la storia della vostra vita... ma è buona norma presentarsi dando almeno le seguenti informazioni: Nome; Età; Città di residenza; Varie ed eventuali...

Чи достатньо NVIDIA H100 для live-інференсу?

Messaggioda Gabriel » 20/11/2025, 21:09

Планую запуск моделі в реальному часі й думаю про оренду NVIDIA H100. Але не впевнений, чи це не буде “гарматою по горобцях”. Якщо хтось тестував подібні сценарії — буду вдячний за поради.
Gabriel

Re: Чи достатньо NVIDIA H100 для live-інференсу?

Messaggioda BranD » 21/11/2025, 17:27

Я б порадив спершу чітко оцінити потреби вашої моделі в реальному часі: якщо обсяг даних і швидкість обробки високі, H100 може бути виправданим варіантом, але для легких завдань дійсно може виявитися надмірним. Особисто тестував подібні сценарії на різних GPU — різниця в продуктивності відчутна, особливо при складних моделях. Український провайдер хмарної інфраструктури DeNovo пропонує оренду nvidia hopper https://denovo.ua/resources/forwebsite-nvidia-h100 . А це дозволяє гнучко масштабувати ресурси під потреби вашого проєкту. Врахуйте також оптимізацію коду та пакетну обробку для економії коштів.
BranD

Torna a Presentazioni e Saluti